فهرست مطالب
پیشگفتار
چکیده (فارسی)
مقدمه
ویژگیهای یک روبات
اندام شناسی روباتهای انسان نما
حرکت در ربات
تعریف ربات
ریشه واژه ربات
قوانین ربوتیک
دسته بندی رباتها
ساختار عمومییک ربات
برنامه نویسی در ربات
تقسیم بندی تاریخی رباتها
سنسورها در ربات
تاریخچه ربات
درباره ربوکاپ
خلاصه مطالب
واژه نامه
منابع
چکیده (انگلیسی)
==================
بررسی رباتیک و کنترل رباتها
چکیده:
رباتیک دانش وابسته به ابزارهای مکانیکی کنتزل شونده به وسیله رایانه میباشد. در اینجا ما شما را با انواع رباتها از قبیل ساده و پیچیده و رباتهایی که دارای حس گر هستند آشنا میکنیم و خواهیم گفت که رباتها توسط ریزپردازشگرها و ریزکنترل گرها کنترل میشوند. همچنین ویژگیهای یک روبات را مطالعه میکنیم.
حرکت در رباتها مسئله قابل توجهی است و رباتها را میتوان مکرراً برنامه ریزی کرد و چند کاره میباشند و کارآمد و مناسب برای محیط اند. در آخر شما را با تاریخچه Robocup آشنا خواهیم نمود.
هدف این مقاله بررسی علم رباتیکو آشنایی با دانش و فناوری وابسته به ابزارهای مکانیکی کنترل شونده به وسیله رایانه میباشد چون بعضیها بدین باورند که رباتها حتماً ماشینهای سیار انسان نما هستند که تقریباً قابلیت انجام هر کاری را دارند.
انتظار میرود مطالب این مقاله برای خوانندهای که آشنایی مقدماتی با ربوتیک و یا اصلاً آشنایی ندارد به سادگی قابل فهم باشد.
به منظور آشنایی خوانده به ربوکاپ نیز مطالبی در این مورد در پایان بیان نموده ایم.
ویژگیهای یک روبات
یک روباتدارای سه مشخصه زیر است.
1) دارای حرکت و پویایی است.
2) قابلیت برنامه ریزی جهت انجام کارهای مختلف را دارد.
3) بعد از اینکه برنامه ریزی شد قابلیت انجام وظایفش را به صورت خودکار دارد.
ممکن است روزی فرا برسد که روباتها جای انسانها را در انجام کارها بگیرند. حتی بعضی از آنها ممکن است به صورت محافظ شخصی از جان انسانها در مقابل خطرات احتمالی حفاظت کنند.
اندام شناسی روباتهای انسان نما
در سال 1950 دانشمندان تصمیم گرفتند شکلی از رباتهای دو پا را درست کنند که از لحاظ فیزیکی شبیه انسان باشند. این گونه روباتها متشکل از دو بازو و دو پا هستند. که دستها و پاها به صورت متقارن و شبیه بدن انسان در سمت راست و چپ ربات قرار گرفته اند. ...
سنسورها در ربات
در اتوماسیون سخت (Hard Automation) که در آن یک ماشین وظیفه مشخص را همان گونه که در صنع مورد نیاز است انجام میدهد، نیازی به هوشمند بودن سیستمنیست. اما برای رسیدن به اتوماسیون هوشمند (Inteligent Automation) به دو جزء کلیدی نیازمندیم:
هوش مصنوعی و سیستم سنسوری
به کمک این دو میتوان به رباتهای صنعتی با کاربردهایی در نقاشی، جوشکاری، حمل و نقل و مونتاژ رسید که قدرت انجام کارهای پیچیده، تشخیص و تفکیک را دارا هستند.
سنسورها اغلب برای درک اطلاعات تماسی، تنشی، مجاورتی، بینایی و صوتی به کار میروند. عملکرد سنسورهای بدین گونه است که با توجه به تغییرات که نسبت به آن حساس هستند، سطوح ولتاژی ناچیزی را در پاسخ ایجاد میکنند، که با پردازش این سیگنالهای الکتریکی میتوان اطلاعات دریافتی را تفسیر کرده و برای تصمیم گیریهای بعدی از آنها استفاده نمود.
...